nieuwe muziekjes !


Hier ben ik de laatste dagen aan het rondstruinen op zoek naar nieuwe muziekjes.probeer het zelf eens, het is verrassend wat je er allemaal tegenkomt !muziek die ik daar heb opgedaan en waar ik sindsdien helemaal weg van ben is bv:(klik op de links om muziek van Ascii Disko te beluisteren ! )

Aldimarkt

Moi, Je veux

Einfach

_________

HIER kun je nog meer beluisteren (klik op de koptelefoon ) of evt. meteen maar een cd bestellen van meneer Kat DD Rokk a.k.a Ascii.Disko
=)

_________

ik kende ze al, maar luister ook eens naar F.P.U & M83 , vooral die laatste…erug goed !!!

Advertentie

24 reacties on “nieuwe muziekjes !”

 1. tibo schreef:

  even vermelden dat M83 tha greatest band on earth is

  Like

 2. Ah… Tis vast een hele bekende maar ben slecht in namen. Zal wel eens googlen. De link naar dat gebeuren in Duitsland heb ik wel ergens maar niet hier. Ik geef hem hier wel eens!

  Like

 3. sander schreef:

  ja john cage is legendarisch. ben zelf een fan van steve reich. ben in den haag op het conservatorium naar een aantal colleges geweest van hem. anderhalf jaar geleden inmiddels alweer. erg gaaf om de man van zo dichtbij bezig te zien.

  Like

 4. Ken jij John Cage? Kijk hier. Een andere creatie van hem, As Long As Possible, wordt nu in Duitsland uitgevoerd. Ik weet zo gauw niet meer waar. Dat hele project duurt meer dan 600 jaar. Tijdens de uitvoering wordt in een oude kerk het orgel opgebouwd. De eerste toon duurt 3 jaar, hahaha. Waanzinnig gewoon!

  Like

 5. sander schreef:

  mmmmmm ok meerstemmige muziek dus waarbij elke stem dus iets anders voor zijn rekening neemt. kan ik ook van genieten, al ken ik tomxc3¡s luis de victoria niet. meerstemmige muziek die ik hoog heb zitten is muziek van brian wilson.

  Like

 6. Meerstemmig e. En dat slaat dan weer op het gezang. Mijn voorkeur gaat uit naar 6-stemmig en xc3xa9xc3xa9n van mijn favorieten is Tomxc3¡s Luis de Victoria. Zijn Requim Mass is schitterend.

  Like

 7. sander schreef:

  smaken verschillen idd. duitse klassieke muziek is altijd ok. karlheinz stockhousen is een held.

  maaruh wat moet ik me bij polyfonische muziek voorstellen??? ik ken namelijk wel polyfonische synthesizers.

  Like

 8. Hmmm… Duidelijk geval van: smaken verschillen. Hoewel: Duitse klassiek is over het algemeen weer best te pruimen. Al houd ik weer meer van polyfonische muziek. En dan moet je weer meer in Spanje en zo zijn. Ach ja…

  Like

 9. sander schreef:

  kraftwerk ndw??? nee niet echt. maar toch zijn er raakvlakken en hebben ze zeker een hoop bands beinvloed uit die periode. ik weet niet welke plaat je van kraftwerk gehoord hebt maar ik ken geen slechte platen van ze.

  duitse muziek boeit me mateloos. krautrock zoals nu de laatste jaren ineens hip is is al jaren een van mijn grootste inspiratiebronnen. bands als amon duul, neu, can, faust, la dusseldorf, ash ra temple, allemaal obscuur maar als je eenmaal op dezelfde golflengte zit eindeloos diep en wonderlijk. en tot die oerduitse scene behoort ook kraftwerk, met name hun eerste drie platen, die nooit opnieuw zullen worden uitgebracht omdat de heren zelf dat niet de moeite waard vinden. eeuwig zonde. dus duitste muziek heeft echt wel wat te bieden voor iemand die zoekt naar het experiment. en ik ben het met je eens, duitse metal is het niet. net als de scorpions.

  Like

 10. DAF was Neue Welle. Daar kun je Kraftwerk toch niet onder scharen? Ik ken hun laatste werk niet. Ik heb niet zo lang geleden wel hun eerste mogen aanhoren. Toen liepen de rillingen over mijn rug. En niet omdat ik het zo mooi vond.

  Ik ben xc3xbcberhaput niet zo’n liefhebber van Duitse muziek. Hun Trash-Metal was het ook altijd net niet. Of dik niet, daar wil ik vanaf zijn.

  Like

 11. sander schreef:

  kraftwerk is toch duidelijk een heel ander kaliber dan DAF. allereerst bestond kraftwerk eind jaren 60 al. en ten tweede is hun muziek veel invloedrijker dan DAF. zonder kraftwerk geen DAF. en die huidige opleving van kraftwerk is dan ook niet aan mij voorbij gegaan. hun recentste studioalbum mag er zijn en hun huidige liveshows zijn een belevenis die je nog lang bij blijft. volledig terecht dus die opleving, en gelukkig niet al te hip want ik ben twee keer naar hun show geweest en beide keren bestond het publiek grotendeels uit wiskundestudenten en biologieleraren. en nog een handjevol hippe vogels. ik moet er niet aan denken dat DAF zo’n opleving ten deel zou vallen.

  Like

 12. Ow my… Ik blij dat ik niet hip ben! Maar goed: die andere Duitsers hebben ook een opleving gehad. Die van ‘Der Autobahn’.

  Like

 13. sander schreef:

  der mussolini komt nog steeds voorbij tijdens vreselijk hippe electro feestjes. ik heb dave clarke het zelfs horen draaien vorig jaar tijdens dancevalley.

  Like

 14. DAF… Ach, jammer. Maar zo geweldig was het nou ook weer niet. Ik heb er alleen wel herinneringen aan. Muziekje draaien en pijpjes hasjies roken op het schoolplein. Wij waren de coolsten e 8)

  Like

 15. miriam schreef:

  ik kan ook niks te luisteren vinden van DAS…jammer

  Like

 16. Tanz der Adolf Hitler
  Tanz der Mussolini
  (Geloof ik)

  Iig: Ascii Disko doet mij daar erg aan denken.

  Like

 17. sander schreef:

  ja joh dat ken je wel die hadden zo’n electrohit ergens in de jaren 80 dat nummer der mussolini.

  Like

 18. miriam schreef:

  nein, das ken ik niet !
  is das jammer ?
  weist du, ik ga het wel ff aufzuchen

  Like

 19. Hee, je bent oud genoeg (okee, niet zo’n geweldig compliment maar ja…) om DAF (Deutsch Amerikanische Freundshaft) te kennen. Doe je dat ook?

  Like

 20. miriam schreef:

  ja dat klopt niet idd, …erug raar…m83 is zo’n fucking goede band !!!!!!!!!!

  Like

 21. sander schreef:

  er stonden maar een paar mensen in die tent.

  Like

 22. miriam schreef:

  nou nou, niet zo negatief !!

  Like

 23. sander schreef:

  m83 speelde laatst tijdens dour. maar dat heeft natuurlijk iedereen gemist.

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s