gestolen


de madonna van Munch,
ze is gestolen.
snap ik wel,
ze is ook erg mooi,
wie wil haar niet graag hebben ?!

Advertentie

12 reacties on “gestolen”

 1. swami JAWI schreef:

  jongens en meisjes
  ik heb die Much gestolen
  jullie wraak is mij zoet
  entree gratis

  Like

 2. miriam schreef:

  dank je :), ik snap de vergelijking,..het is een soort van de schreeuw meets tweety 😉

  Like

 3. miriam schreef:

  en waar kunnen wij dat schoons dan bewonderen Peter ???? ik wil het ziennnnnnnnnnnnnn

  Like

 4. Das Peter schreef:

  Mijn zelfportret als opblaaspop werd ook wel eens met De Schreeuw vergeleken ~

  Like

 5. Yukiko schreef:

  je hebt gelijk, de schreeuw is niet mooier, maar ik vind hem wel boeiender.

  Like

 6. Ewie schreef:

  Ach ja, hij heeft van elke meerdere exemplaren gemaakt. Heb het zelf in Oslo gecheckt. Nog geen week later was trouwens een van die schreeuwen verdwenenen.

  Like

 7. miriam schreef:

  ik kende munch niet, tot ik jaren geleden twee schilderijen had gemaakt waarvan iedereen zei dat ze net ‘de schreeuw, van munch’ waren, opgezocht natuurlijk en ja ik snapte wel wat ze bedoelden, sindsdien ken ik munch.
  ik vind de schreeuw niet zozeer mooi als wel erg indringend, de madonna is ‘ mooier’ vind ik 🙂

  Like

 8. Yukiko schreef:

  Ik wil de schreeuw! Die vind ik veel mooier.

  Like

 9. frankzelf schreef:

  ja, ik wil haar wel maar ik ben bang dat ik zo’n dame niet kan onderhouden, mijn stoelen zijn ook niet mooi genoeg

  Like

 10. Jules Jessurun schreef:

  ja, precies, maar toch is het egocentrisch: zo’n schilderij is niet te verkopen tenzij xc3xa9xc3xa9n of andere gekke verzamelaar hem in zijn kluis zou opbergen, maar dan kan hij er niet iedere dag van genieten. Nee, dieven, wees voor de verandering eerlijk en geef het schilderij terug zodat het publiek in Noorwegen zich weer aan de schoonheid van het portret kan vergapen (is het trouwens niet al terecht nu?). Oh en als je deze mooi vindt, hij maakt deel uit van een serie Madonna’s die Munch maakte.

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s