Vuurwerk NEE


toen ik 6,5 was stond ik, overdag van een afstand, te kijken hoe een buurjongen vuurwerk in een pvc-buis deed, er gebeurde niks, hij keek in de buis en promt ging het vuurwerk wel af. gevolg: oog weg ik was toen al goed geinstrueerd door mijn moeder en wist dat je brandwonden snel moest koelen, dus ben naar huis gerend om natte lappen te halen,.. lief natuurlijk, maar lang niet voldoende. de jongen werdt afgevoerd naar het ziekenhuis. 15 jaar later hoorde ik dat hij nog steeds regelmatig naar het ziekenhuis moest voor operaties !! ________ Ik ben TEGEN vuurwerk. Helemaal als kinderen het afsteken, en ik vind ouders die dat toelaten erg onverantwoordelijk !! ________ Steek jij vuurwerk af dit jaar ? Ik niet !!

Advertentie

24 reacties on “Vuurwerk NEE”

 1. Anoniem schreef:

  Als je normaal met vuurwerk omgaat gebeurt dat wat er op de fotos afgebeeld staat niet,

  Vuurwerk in een PVC Buis? Illegeaal vuurwerk dus Shells misschien verboden.

  Maarja niet wetend klootjes volk zal je altijd houden dat hoort nou eenmaal bij een land met slecht onderwijs 🙂

  Vuurwerk fanaat,
  Amen.

  Like

 2. gkillerskidnl schreef:

  Ik weet niet waar jullie het over hebben maar vuurwerk, dat is echt de bom! ik zag net die 2 foto’s en weetje, ik ben echt niet zo dom om vuurwerk vast te gaan houden, kijk een rotje dat pak je, steekt hem aan en gooit hem weg, kijk een flower tunder die zet je neer lontje ervanaf en aansteken en weglopen, is niks gevaarlijks aan, als je maar weet wat je doet 😀

  ik vind het ook geen zonde van me geld want het is maar 1 keer per jaar toch? 1 keer per jaar lol, en ik zeg 1 ding nog, het is stommer om het niet te doen dan wel (als je het leuk vind) en (tip) laat je niet opjagen door die stomme foto’s want als je veilig doet ermee dan is er niks aan de hand 😀

  Like

 3. roboow schreef:

  Je kan ook veilig vuurwerk afsteken toch? beetje dom om erin te kijken…

  Like

 4. swami JAWI schreef:

  ik koop altijd een pakketje van 10 gulden of tegenwoordig van 10 euro
  daar zit anderhalf rotje, een pakje sterretjes in en een halve vuurpijl
  ik kan natuurlijk niet achterblijven op mijn molukse overbuurjongens van de kunstacademie

  Like

 5. vuurwerkmaniak schreef:

  ik steek wel vuurwerk af maar ik doe veilig

  Like

 6. flieps schreef:

  Gezellige foto’s 🙂

  Ik steek geen vuurwerk af. Nooit gedaan (behalve sterretjes 😉 ) en zal het waarschijnlijk ook nooit doen. Geen behoefte aan en het is ook nog duur. Ik kijk wel 🙂

  Hier in mijn straat zijn kinderen al dagen bezig met vuurwerk afsteken. Ook voor de officiele verkoopdatum dus al. Lekkere ouders dan..

  Like

 7. miriam schreef:

  vooruit dan maar!

  Like

 8. GamePower schreef:

  Ja, maar ik doe wel voorzichtig

  Like

 9. Drance schreef:

  Ja ik steek vuurwerk af.

  Maar ben als de dood dat er wat gebeurt, dus check eerst 6 keer of het in goede staat is. En daarna de omgeving goed checken tot het laatste moment, op voorbijgangers, kinderen die ronrennen enzovoort.

  En natuurlijk je zooi opruimen tegen zoekers de dag erna, en de buurkindertjes waarschuwen voor de gevaren 🙂

  Like

 10. unwary schreef:

  Foto’s van handjes uitgeprint op A4, flyers van gemaakt en uitgedeeld aan de overdosis pubers die hier oud&nieuw komen vieren met de mededeling dat AL het vuurwerk wat allxc3xa9xc3xa9n al ruikt naar kutrotjes of meervoudige orgasmeklappers hier in bad gaat. O ja… en mxc3xa9t waarschuwing voor de vriendjes van puberdochter, unwary fouilleerd aan de deur ;-P

  Like

 11. Bobby de Beer schreef:

  Bobby heeft nog nimmer geld aan vuurwerk uitgegeven en als het 0:00 uur is op 1-1-2005 blijf hij ook gewoon binnen. Onbezonnen figuren willen nog wel eens wat toewerpen van die rommel.

  Like

 12. sillyme schreef:

  jasses!! da’s niet zo mooi enne persoonlijk geef ik geen cent uit aan vuurwerk. geef t geld liever uit aan iemand die het beter kan gebruiken. (balen sommige mensjes in mijn familie wel van) maar breng liever wat lekkers bij een vriendin die t goed kan gebruiken!! Enne, ik kijk niet nog een keer hoor blah!! fijne avond sil

  Like

 13. Xan schreef:

  Ik steek nooit vuurwerk af. De stad zou beter al zijn geld bij elkaar leggen en 1 groot professioneel vuurwerk regelen.

  Like

 14. miriam schreef:

  @ pim
  wat doe je ? staken !!

  @ Jezus

  mooi :), en laat ff weten hoe de reacties zijn !

  Like

 15. Jezus schreef:

  Ik heb de foto’s geprint en in mijn lokaal gehangen…nu maar kijken hoe er gereageerd wordt

  Like

 16. pim schreef:

  je moet niet nog een keer kijken of aan steken ik ben 12 en staak ook gewoon

  Like

 17. oblomov schreef:

  *scrolt foto’s uit beeld*
  nee hoor, afsteken doen anderen wel, net als hun handen opblazen…

  Like

 18. miriam schreef:

  ooh ik bedoelde dus @ Jade,..mijn excuses 🙂

  Like

 19. miriam schreef:

  @ Maris

  pikkie van 10, ik bedoel maar…

  en sorry van je rechtsdraaiende lunch…maar ik hoop dat een shockerende foto mensen ervan zal weerhouden om vuurwerk af te gaan steken,..

  het doel heiligt de middelen zogezegd !

  Like

 20. Maris schreef:

  Ik steek ook geen vuurwerk af. Vind er geen klap aan. Geef maar een glas vol champagne en een sterretje 🙂

  Like

 21. Jade schreef:

  Mijn verlate lunch is een rechtsdraaiende lunch geworden..

  Ik heb zelf nooit de lol ervan in gezien om vuurwerk af te steken… misschien om dat ik vrouwelijk ben…
  Bij mij in de buurt heeft ook al iemand zijn pink verloren.. pikkie van 10 .. :-S

  Like

 22. miriam schreef:

  en zo is het ! 😉

  Like

 23. Jack Bemelmans schreef:

  de enige knal die ik wil horen is van de champagnekurk

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s