de update ex-pornstar campagne !


vervolg van DEZE

Normen en Waarden

O,o,o wat houdt onze minister president onze normen en waarden toch goed in de gaten.
Ook al schijnt hij zich vooral druk te maken over zijn eigen beeltenis en voert hij processen op staatskosten, we mogen niet op de man spelen.
Als er flink op de man gespeeld wordt en niet op de minister president, zou hij de proceskosten dan niet uit eigen zak moeten betalen? Oneigenlijk gebruik van staatsgelden hoort kennelijk bij de arrogantie van de macht.
Maar dan moet hij niet zeuren als wij zakelijk en privé ook niet meer strikt gescheiden kunnen houden.
Ondanks zijn houterige en kinderachtige voorkomen en het feit dat hij zichzelf als een robot met een beperkt repertoire uitdrukt, begint de vergelijking met geestelijk leiders, terroristen en dictators uit het midden oosten zich steeds duidelijker en pijnlijker af te tekenen.
Met de RVD als een soort KGB onder leiding van overloper Van de Wulps die, als een soort Beria, voor onze kleine Stalin staatsvijandelijke en subversieve activiteiten opspoort in de kleinste hoekjes van het internet en de krochten van de maatschappij, trekt hij in naam van god ten strijde tegen iedereen die het niet met zijn goddelijke opdracht eens is.
Balkie en Beria hebben het vooral gemunt op afbeeldingen van Balkenende waarin hij niet op een heldhaftige en heroxefsche manier staat afgebeeld.
Dit is ook bijna onmogelijk met zo’n lachwekkend uiterlijk, dus ik verwacht dat er binnenkort overal staatsportretten en grote neorealistische schilderingen op hoge gebouwen zullen verschijnen om op die manier het respect af te dwingen dat hij denkt te verdienen.
Deze megalomane hoogmoed is typisch voor dit type geestelijk leider.
Als je geen respect kan verdienen dwing je het af door rechtzaken aan te spannen met de belasting centen van het volk.
Of je bestempeld satire en bepaalde kunstuitingen als entartete (ontaarde) kunst en humor.
We krijgen voorschriften hoe ons te gedragen onder het mom van fatsoen en alles wat onze grote leider onwelgevallig is zal als smakeloos bestempeld worden.
Vervolgens zal smakeloosheid strafbaar worden gesteld en door middel van lijfstraffen zullen de smakelozen ervan lusten.
Kortom een hele makkelijke en goedkope manier om je holle, betekenisloze normen en waarden discussie op de kaart te zetten.
Zodra ons machthebbertje lik op stuk krijgt wordt het prompt een brede maatschappelijke discussie exclusief voor CDA’ers, die ineens van de zenuwen denkbeeldige grenzen van het betamelijke gaan trekken.
Postertjes verbieden om te laten zien hoe ferm en daadkrachtig je optreedt tegen vuiligheid.
Vanaf nu wordt niets meer gedoogd hoor.
Free publicity over de rug van de vrijheid van meningsuiting.
Symptoom bestrijding in plaats van het aanpakken van werkelijke problemen.
Wel preventieve oorlogen blijven voeren.
Duizenden keurig gexefntegreerde asielzoekers eruit trappen.
Ook al wonen die hier al tien jaar en hebben zij keurige, schattige, in Nederland geboren, schoolgaande kindertjes waar niemand last van heeft.
Fraude op grote schaal laten voortduren.
Burgerrechten schenden uit naam van de staatsveiligheid.
Alles naar de verdommenis bezuinigen en iedereen zijn pensioentje afpakken.
Maar niet het fatsoen op kunnen brengen respect te hebben voor hen die zich hiertegen verzetten.
Staatsterreur in de vorm van censuur is een zeer beproeft middel om kritiek de mond te snoeren.
Net als vroeger in Oost-Duitsland zal de manier om kritiek en satire te uiten steeds subtieler en meer cryptisch worden.
De hoogtijdagen van de satire staan dus op het punt te beginnen.
Onze grote roerganger schijnt niet te beseffen dat seksuele vrijheid, spot, belediging en satire het hart van de democratie vormen.
Of je het nou leuk vind of niet maar individuele vrijheid is het hoogste goed in een democratie.
Het is de enige manier om de democratie gezond te houden en vaak ook de enige manier om de vinger op de zere plek te leggen.
Respect en fatsoen is door de eeuwen heen een veel gebruikt middel gebleken voor bijvoorbeeld priesters, om massaal kinderen te misbruiken die uit angst niets durven te zeggen.
Het eerste wat teruggebracht dient te worden tot een individuele uiting op een zolderkamer is religie.
Zodra er op grond van religie, politiek of gesubsidieerd onderwijs wordt bedreven gaat het mis.
De werkelijke normen en waarden discussie gaat niet over fatsoen maar over de vraag hoe wij onze maatschappij willen inrichten.
Willen we er een schijnheilige, achterbakse verklikkers maatschappij van maken met een fusie tussen de zwarte kousen kerk en fundamentalistische moslims met dezelfde reactionaire opvattingen aan de top of kiezen we voor ons gezonde seculiere verstand.
Nu we net de politiek correcte dictatuur als een juk van ons af hebben geschud, staat het christelijk conservatieve machtsblok voor de deur te trappelen om het roer over te nemen.
Werd je door de politiek correcte dictatuur als fascist buiten spel gezet als je een grapje over de oorlog, een orthodoxe jood of een fundamentalistische moslim minderheid maakte, door de christelijk conservatieve macht wordt je gekruisigd als je gebruik maakt van je individuele burgerrechten.
Het is een belediging voor de intelligentie van de gemiddelde Nederlander dat het gelovige deel der natie zich beroept op iets wat niet bestaat en het is zeer onsmakelijk om geconfronteerd te worden met de afbeelding van een bebloed wit naakt lijk aan een kruis.
Maar desalniettemin zal het seculiere individu met een greintje gezond verstand altijd tolerantie, humor en relativering blijven prediken.
En zo hoort het ook!

________

bron: P.J. van de Wint
(afdelingschef Normen & Waarden van de stichting Ex Porn Star.)

Advertentie

7 reacties on “de update ex-pornstar campagne !”

 1. miriam schreef:

  jjammer, want de “toelichting” zoals jij hem noemt, bevat waarheden als koeien!!!

  Like

 2. monique schreef:

  ‘k heb je lange toelichting niet gelezen maar t plaatje is leuk….

  Like

 3. henny schreef:

  wat een verhaal buuf! leuk plaatje ook whaaaaaaaaaaaaa

  Like

 4. miriam schreef:

  werkt het bij jou ook zo goed ? 😉

  Like

 5. Unicorn schreef:

  Het staat nog tussen de aanhalingtekens dus… het is datgeen de organisatoren denken van alle moraalridders die de extra publiciteit hebben gegenereerd. Oudste truuk van de wereld…. Doe ik ook altijd voor m’n verjaardagsfeestje.

  Like

 6. miriam schreef:

  een verkorte versie, ..neen geloof het niet.
  en ach ja, ..veel loggers hebben toch niks anders te doen hahaha,
  maar wie vind jij nou sukkels? dat ik het begrijp!!

  Like

 7. Unicorn schreef:

  Whoa.. lang verhaal. Bestaat er ook een korte versie? Zo van: “ik wist waar ik mee bezig was en het heeft inderdaad de beoogde gratis publiciteit opgeleverd. Ha, ha! Sukkels!”

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s